Yükleniyor...

(OCT) Optik Koherens Göz Tomografisi

Göz hastalıklarının tedavisinde bir devrim OCT (optik koherens tomografi); biyolojik doku katmanlarını, mikron düzeyinde yüksek çözünürlükte tomografik kesitler alarak görüntüleyen bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Dokulara gönderilen ve farklı doku katmanlarından geri yansıyan kızılötesi ışığın (infrared) yansıma gecikme zamanını ve şiddetini ölçerek, dokuların yüksek çözünürlükte (5 mikronluk kesit) görüntülenmesini sağlar.


Göz hastalıklarında, en sık kullanımı retina tabakaları ve sinir lifi ölçümü olmak üzere, gözün tüm katmanlarının bu yöntemle mikron ölçekte yüksek çözünürlüklü kesitsel görüntüleri elde edilebilir. Böylece kornea, iris ve açının görüntülenmesi, optik sinir başı ve sarı nokta (maküla) yapısının incelenmesi, retina ve sinir lifi kalınlıklarının ölçümü yapılabilir.


Şeker hastalığında (Diyabet) ortaya çıkabilen kanama ve sızıntılar ve makulanın ödeminde, yaşa bağlı sarı nokta hastalığının takibinde, glokom hastalığının tanı ve takibinde, kornea kalınlığının ölçümünde, retinal damar patolojilerinin tespitinde kullanılan tetkik yöntemidir.


İlgili Hekimler

Göz Hastalıklarıyla ilgilenen hekimlerimizi aşağıda görüntüleyebilirsiniz.

Op. Dr. Mustafa Kemal NAS

Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı

- Hakkında
Op. Dr. Tarkan TAHTACI

Göz Hastalıkları Uzmanı

- Hakkında